Wanneer je start met waxen, is het handig om rekening te houden met een paar punten. De lengte van de haren is bijvoorbeeld erg belangrijk. Wanneer de lengte juist is, heb je het langst plezier van je behandeling.

Voor wie is waxen bedoeld?

Bij Honey House kunnen vrouwen vanaf 16 jaar worden gewaxt. Jonger dan 16? Met toestemming van een ouder of voogd is waxen geen probleem. Er zit geen leeftijdsgrens aan het ondergaan van een waxbehandeling, pfieuw!

Hoe lang mag ik niet meer scheren voordat ik ga waxen?

Om een goede richtlijn mee te geven, vragen wij je altijd minimaal 2 weken niet te scheren. Hierna moeten de haren minimaal 0,5 centimeren lang zijn. Zijn de haren binnen 2 weken op 0,5 centimeter lengte? Dan kun je altijd eerder bij ons terecht voor je waxbehandeling. Zijn de haren na 2 weken nog geen 0,5 centimeter lengte? Dan is het verstandig om nog even een weekje te wachten met waxen.

Het kan ook zo zijn dat de haren te lang zijn voor de waxbehandeling. Tot maximaal 1,5 centimeter aan haarlengte is het nog aan te raden om te waxen. Als het haar langer is dan 1,5 centimeter kan het afbreken tijdens de behandeling. Hierdoor blijven de wortels van de haren achter in de huid en zou je met stoppels de deur uit gaan. Zonde! Ook is de waxbehandeling pijnlijker wanneer de haren langer zijn dan 1,5 centimeter. Voor jouw comfort waxen wij niet bij 1,5 centimeter of meer.

Waar moet ik rekening mee houden voor en na het waxen? 

Om zo lang mogelijk plezier aan je waxbehandeling over te houden geven we hier wat tips mee wat je beter wel en niet kunt doen.

24 uur voor de waxbehandeling: niet meer scrubben, niet onder de zonnebank, niet in de sauna.

24 uur na de waxbehandeling: niet sporten, niet onder de zonnebank/in de zon, niet in de sauna, niet in bad/zwemmen, vermijd vocht/warmte/wrijving met de gewaxte huid.

Verder: draag het liefst de eerste 24 tot 48 uur ondergoed van katoen (geen strings of kant), vermijd knellende kleding, raak de huid enkel met gewassen handen aan, probeer na je douchesessie af te sluiten met een koude douchekop op de gewaxte huid, de huid na het douchen droogdeppen met een handdoek (niet wrijven).

Regelmaat in je waxbehandelingen zorgt voor het beste resultaat. Wij raden daarom aan om binnen 3 tot 6 weken na je waxbehandeling weer terug te komen. Zorg ervoor dat je tussen de waxbehandelingen niet scheert. De haren worden hierdoor stug en pijnlijker om te verwijderen.

Mijn huid scrubben… moet dat?

Nee, niks moet gelukkig. Maar om ingegroeide haren, jeuk, bultjes en irritatie te voorkomen raden wij het zeker aan. Begin 5 dagen na je waxbehandeling op z’n vroegst met scrubben. Probeer om de dag te scrubben, het liefst met een scrubhandschoentje. Voor de intieme zone kun je ervoor kiezen om onder de douche het scrubhandschoentje te combineren met een intieme wasgel. Voor de rest van het lichaam kun je ervoor kiezen om jezelf met of zonder douchegel te scrubben.

Hoe lang blijven de haren weg na het waxen?

Na de eerste behandeling mag je rekenen op minimaal een volle week stoppel en haarvrij. Wanneer je langer waxt, zul je merken dat de haren ook langer willen wegblijven. Denk hierbij aan 2 tot 3 weken haarvrij. Ook worden de haren na verloop van tijd minder en komen ze zachter terug. 

Harsen en waxen, wat is het verschil?

Bij Honey House wordt gewerkt met twee soorten wax. Een wax voor kort en/of donzig haar (soft wax) en een wax voor stugger haar (film wax). 

Harsen en waxen is niet hetzelfde. Harsen is een methode die vaak wordt toegepast door schoonheidsspecialistes. Hierbij wordt gewerkt met een roller en harsstrips. Deze methode is gemakkelijk in gebruik, maar is voor de klant minder comfortabel. De hars hecht onnodig veel aan de huid en tijdens het rollen van de hars kunnen haren al worden “meegerold”. Dit kan als pijnlijker worden ervaren.

Film wax en soft wax zijn zachter voor de huid. De film wax droogt op en wordt zonder strips verwijderd. Er blijven dus geen plakkerige restjes op de huid achter na de waxbehandeling.

Ik heb witte/rode bultjes na het waxen, wat nu?!

Geen paniek! Het is geen prettig gevoel en gezicht, maar de bultjes verdwijnen vanzelf. Gelukkig is het ook niet besmettelijk. De oorzaak ligt, 9 van de 10 keer, aan hoe de huid thuis wordt behandeld na het waxen. Daarom is het heel belangrijk rekening te houden met een paar punten die je wilt vermijden de 24-48 uur na je waxbehandeling: alle vormen van vocht, warmte en wrijving. Na het waxen zijn je poriën open en gevoelig voor bacteriën. Wanneer zich binnen de 24-48 uur teveel bacteriën op de huid bevinden, kunnen de haarzakjes ontstoken raken en ontstaan er kleine rode buitjes met witte kopjes. De juiste benaming hiervoor is folliculitus. Oh goodness. Het belangrijkste redmiddel wanneer je last hebt van deze buitjes, is om er vanaf te blijven, niets erop te smeren, ze absoluut niet uit te knijpen en even niet te scrubben. Nogmaals: geen paniek, geen zorgen, adem in, adem uit. Zen… Deze bultjes zijn goed te voorkomen met de juiste nabehandeling thuis. Voor alle tips, lees vraag 2 op deze pagina nog even goed door: Waar moet ik rekening mee houden voor en na het waxen?

Whoops! Ik ben ongesteld, kan ik wel waxen?

Geen probleem! Als je een tampon draagt voordat de waxbehandeling start, komt het helemaal goed. Je krijgt ook altijd even de tijd om op te frissen voor een Brazilian waxbehandeling. No worries!

Ik ben zwanger, mag ik eigenlijk wel waxen?

Wanneer je zwanger bent, kun je zonder problemen waxen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je huid mogelijk wat gevoeliger is. Dit verschilt heel erg per vrouw, sommigen ervaren bijvoorbeeld ook geen extra ongemak bij de zwangerschap. Tijdens de behandelingen doen we het wat rustiger aan. Op de buik liggen gaat op een gegeven moment niet meer, dan zorgen we er samen voor door wat andere houdingen aan te nemen dat toch alle haren worden meegenomen. Hoe dan ook ga je haarvrij weer de deur uit!

Wanneer kan ik niet waxen?

Wanneer je medicijnen gebruikt die een extra gevoelige en/of zwakke huid kunnen veroorzaken, is het beter om niet te waxen. Medicijnen die als bijwerking de huid verdunnen, gaan niet samen met waxen. Een paar voorbeelden hiervan zijn: – Retin A, Renova, Differin, Isotretioin en Roaccutane.

Ook wanneer je allergisch bent voor colofonium (hars/rosin), is het beter om niet te waxen. (‘bruinpleister-allergie’)

Als je diabeet bent is het geen probleem om te waxen. Wel horen wij het graag voor de waxbehandeling start. Zo kan er rekening gehouden worden met dunne huid op de benen.

Doet het waxen echt veel pijn?

Dat je niets voelt van de waxbehandeling mogen we niet zeggen. Maar gelukkig valt de pijn voor veel vrouwen heel erg mee. Het gevoel nadat de waxstrip is verwijderd, is kort en prikkelend. Vervolgens voelt de huid warm aan.

Er zit veel tijd tussen het aanbrengen van de wax, het wachten tot de wax is uitgehard en het eraf halen van de wax. Deze tussentijd maakt de waxbehandeling een stuk prettiger, ondertussen dus genoeg reden voor een gezellig praatje. Zo vliegt de waxbehandeling alsnog voorbij!

Kan ik mijn kind/huisdier/vriendin meenemen naar de salon?

De salon is helaas niet ingericht om iemand extra mee te nemen naar de waxbehandeling. Onze excuses hiervoor.

Hmmm… mijn vraag staat hier niet tussen, wat nu?

Geen probleem! Heb je nog een andere vraag? Of is er iets niet helemaal duidelijk? Stuur een berichtje via de Contactpagina en ontvang binnen een dag antwoord op je vraag.

WhatsApp chat