Brazilian Wax

Wanneer je denkt aan waxen, denk je misschien al gauw aan de bekendste waxbehandeling die er is: de Full Brazilian Wax, ook wel de Hollywood genoemd. Hierbij wordt de gehele schaamstreek onthaard, plus (naar wens) de haren tussen de billen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een streepje of een driehoekje te laten zitten. Honey House is gespecialiseerd in het uitvoeren van de Brazilian Wax, deze behandeling wordt het meest geboekt. So don’t worry! De wax wordt aangebracht met houten spatels, deze worden nooit een tweede keer in de waxpot gedoopt. No double dipping.

Als je voor het eerst voor een Brazilian Wax komt, zal er een moment komen waarop je je ondergoed zult moeten uittrekken. Het is heel begrijpelijk dat je hier de eerste keer een beetje tegen op ziet.

Geen enkel mens is hetzelfde en dat geldt ook voor de schaamstreek. Wij zijn gelukkig alleen bezig met de haartjes en het op je gemak stellen tijdens de behandeling. Het aller belangrijkste voor ons is dat jij als klant aan het einde van de behandeling weer blij en haarvrij naar buiten stapt!

Vind je een Brazilian Wax iets te veel van het goede? Begin bijvoorbeeld met het waxen van de bikinilijn. Dit is een snelle en minder gevoelige waxbehandeling. Bij deze behandeling kan ook ondergoed aangehouden worden.

“Honey” wax

Bij Honey House werken wij met twee soorten wax. Een wax voor kort en/of donzig haar (softwax) en een wax voor stugger haar (filmwax). De wax hecht alleen aan het haar en niet onnodig ook aan de huid. En nee, waxen is inderdaad niet geheel pijnloos, maar het hoeft gelukkig ook niet ondragelijk te zijn.

Eerste keer?

Heb je nog niet eerder gewaxt, maar wel veel enge verhalen gelezen over waxen? Waxen is inderdaad niet pijnloos, maar veel minder pijnlijk dan velen je zullen doen geloven. Iedereen heeft ook een andere pijngrens, daardoor is het lastig te zeggen dat waxen voor iedereen als pijnlijk wordt ervaren. Proberen te ontspannen, rustig inademen/uitademen tijdens de behandeling is “the key” tot een fijne behandeling.

Natuurlijk: de eerste keer is voor de meeste mensen gevoelig. Dit komt omdat de haartjes dan voor het eerst in zijn geheel worden verwijderd. De haarwortel is sterk omdat deze altijd heeft kunnen blijven zitten tijdens het scheren. Gelukkig na een tweede waxbehandeling zul je gelijk merken dat de behandeling al veel minder gevoelig is. De haarwortel is zwakker en laat veel makkelijker los.

Een leuk vooruitzicht: Heb je de eerste drie behandelingen gehad? Dan rest alleen nog minder en donziger haar, en dat is gelukkig veel minder gevoelig om te waxen.

Vind je het allemaal toch wat spannend? Je bent altijd welkom om eens gedeeltelijk haar op je arm of been te laten verwijderen en het gevoel van waxen te ervaren.

WhatsApp chat